Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Vizyon: Mesleki ve teknik alanda tercih edilen, girişimci ve katılımcı, meslek etik ve ahlaki kuralları benimseyen, bilgi ve beceriyle donanımlı, kendini yenileyen Muhasebe-Finansman, Bilişim Teknolojileri, Yiyecek-İçecek Hizmetleri ve Güzellik Hizmetleri alanındaki kalifiye elemanı yetiştiren bir okul olmak.

Misyon: Türk Milli Eğitiminin genel ve özel amaçları doğrultusunda; etkili iletişim kurabilen, sorumluluk duygusu yüksek, kendine güveni tam, araştıran ve üreten, kendisi ve toplumla barışık, mesleğiyle ilgili yenilik ve gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini yenileyen, Atatürk ilke ve inkılâplarına ve Cumhuriyetimizin temel değerlerine yürekten bağlı, vatansever, milli, manevi, ahlaki ve insani değerleri benimseyen Muhasebe ve Bilişim alanında ara eleman yetiştirmektir.

Başarılar: 2018 yılı yerleştirme puanı hesaplanan öğrencilerden 2 öğrenci SÖZEL puan türü ile fakülteye yerleşirken 11 öğrenci ise TYT puan türü ile yüksekokullara yerleşmiştir. TYT puan türü ile yerleşen öğrencilerden ek-puanlı bölüm seçen öğrenci sayısı ise 2’dir.

Saatler: Başlama 08:20 Bitiş 16:10
Isınma: Kalorifer(Doğalgaz)
Lojman: 0 -
Servis Bilgisi: Köyden gelen öğrenciler için ücretsiz taşıma
Taban-Tavan Puan Bilgileri: 2017-2018 Taban-Tavan Punları 9.Sınıf --> 140-290
Okulun Sınav Başarı Durumu: Okulumuzda 2018 yılı son sınıfta okumakta olan 89 öğrenciden 87’si sınava başvurmuş 82 öğrenci sınava katılmıştır. Sınava katılan öğrencilerden 44 öğrenciye ait yerleştirme puanı hesaplanmış olup 38 öğrenci sınava katılmasına karşın yerleştirmeye esas puanı hesaplanacak barajı geçememişler veya 2. Oturum olan AYT’ne başvurmamışlardır.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: 4 yıllık fakülteye yerleşe oranı 2/89 Yaklaşık %2 2 yıllık fakülteye yerleşe oranı 11/89 Yaklaşık %12
Sportif Etkinlikler: Futsal Erkek Takımı Elbistan İlçe 2.si Futsal Kız Takımı Elbistan 3.sü
Bilimsel Etkinlikler: İl merkezli proje yarışmalarına ve TÜBİTAK proje çalışmalarına katılınmıştır.
Proje Çalışmaları: İl merkezli proje yarışmalarına ve TÜBİTAK proje çalışmalarına katılınmıştır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: 2012-2013 eğitim öğretim yılında okulumuzun hazırladığı Avrupa´da Web Tasarımı Eğitimi konulu projemiz ulusal ajans tarafından kabul edilerek Almanya ve İsveç´e gidilmiştir. 2021-2022 yılında 2 yurtdışı projemiz devam etmektedir.
Kontenjan Bilgileri: 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı 19 Derslik 492 Öğrenci 48 Öğretmen

Belgegeçer - (505) 717 1927

WEB - https://yavuzselim.meb.k12.tr

Adres - Cumhuriyet Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi 46300 Elbistan/Kahramanmaraş